Wykaz posterów wraz z numeracją
P. 1Wojciech Bąba, Krzysztof Gediga, Hazem Kalaji, Urszula PiszczChlorophyll fluorescence as a prognostic tool for nutritional disorders in white lupine (Lupinus albus l.).
P. 2Jakub Bekier, Elżbieta Jamroz, Andrea Kałuża-Haładyn, Irmina Ćwieląg-Piasecka, Magdalena Debicka, Andrzej KocowiczChanges in the content of selected micronutrients during the composting of biomass from Salix viminalis L.
P. 3Ewa Błońska, Marta Kempf, Jarosław LasotaWoody debris as a (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/konferencje--seminaria/mikroelementy/postery
Medal złoty za długoletnią służbę
dr hab. Anna Czubaszek, prof. uczelni
dr hab. Kazimierz Ćmielewski, prof. uczelni
prof. Wojciech Dobicki
dr hab. Daniel Garlikowski, prof. uczelni
prof. Bernard Kontny
Mieczysław Łyskawa
dr hab. Krzysztof Matkowski, prof. uczelni
dr inż. Ewa Moszczyńska
Elżbieta Nawłoka
Ewa Palczyńska
prof. Stanisław Pietr
dr hab. Ryszard Polechoński, prof. uczelni
Danuta Siemiatycka
Maria Skonieczna
Bożena Szczepańska
Elżbieta Trośniak
Medal srebrny za długoletnią (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-wszystkich-nagrodzonych-i-wyroznionych-osob-podczas-uroczystosci
Wykorzystanie zwierząt w celach naukowych i edukacyjnych
Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jestwpisany pod numerem 0058 do Rejestru Użytkowników zwierząt wykorzystywanychw procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy z dnia 15 stycznia 2015 roku (Dz.U. 2021poz. 1331, 2338) o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowychi edukacyjnych.
Zgodnie z Ustawą z dnia 15 stycznia 2015 roku o ochronie zwierząt wykorzystywanychdo celów naukowych i (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/nauka/wykorzystanie-zwierzat-w-celach-naukowych-i-edukacyjnych
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu jest jednym z sygnatariuszy porozumień zainicjowanych przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska dotyczących rozwoju sektora biogazu i biometanu oraz fotowoltaiki. Uczelnię podczas uroczystości reprezentował prof. Andrzej Białowiec.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/biogaz--biometan--fotowoltaika-i-upwr-3691.html
Komitet organizacyjny
dr hab. Małgorzata Korzeniowska, prof. uczelnidr hab. Anna Dąbrowska, prof. uczelnidr Marek Szołtysikdr hab. Anna Salejdadr Łukasz Bobakdr hab. Anna Zimoch-Korzycka, prof. uczelnidr Dominika Kuligmgr Katarzyna Leichtmgr Szymon Juchniewiczmgr Aleksandra Rajewska
Komitet naukowy
dr hab. Małgorzata Korzeniowska, prof. uczelni, UPWrdr hab. Anna Dąbrowska, prof. uczelni, UPWrprof. Dusan Misic, UPWrprof. dr hab. Aneta Wojdyło, UPWrprof. dr hab. Agnieszka Kita, UPWr
https://foodqs.upwr.edu.pl/konferencja/komitety
Nagrody specjalne
Za uzyskanie najwyższej liczby cytowań w skali uczelni
prof. dr hab. Adam Figiel
prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański
prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło
Za uzyskanie stopnia doktora habilitowanego przed ukończeniem 35. roku życia
dr hab. Krzysztof Grzymajło, profesor uczelni
dr hab. inż. Jan Kazak, profesor uczelni
dr hab. inż. Piotr Krajewski, profesor uczelni
dr hab. inż. Paulina Nowicka, profesor uczelni
dr hab. Aleksandra Pawlak, profesor uczelni
dr hab. inż. Daniel (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2020
SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA od 01.07.2024 r.
A. Członkowie rady z tytułem profesora i stopniem doktora habilitowanego uprawnieni do głosowania we wszystkich sprawach, którzy spełniają warunki określone w § 21 i 129 Statutu UPWr:
1. Prof. dr hab. Agnieszka Kita – przewodnicząca
2 Dr hab. Anna Dąbrowska, profesor uczelni – z-ca przewodniczącej
3. Prof. dr hab. Mirosław (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/technologia-zywnosci-i-zywienia/sklad-rady-dyscypliny
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.