W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html
Wykaz posterów wraz z numeracją
P. 1Wojciech Bąba, Krzysztof Gediga, Hazem Kalaji, Urszula PiszczChlorophyll fluorescence as a prognostic tool for nutritional disorders in white lupine (Lupinus albus l.).
P. 2Jakub Bekier, Elżbieta Jamroz, Andrea Kałuża-Haładyn, Irmina Ćwieląg-Piasecka, Magdalena Debicka, Andrzej KocowiczChanges in the content of selected micronutrients during the composting of biomass from Salix viminalis L.
P. 3Ewa Błońska, Marta Kempf, Jarosław LasotaWoody debris as a (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/konferencje--seminaria/mikroelementy/postery
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.