Rada Programowa dla grupy kierunków Technologia żywności i żywienie człowieka, Zarządzanie Jakością i Analiza Żywności
Przewodniczący: dr inż. Joanna Chmielewska, prof. uczelni
Członkowie:
dr hab. Grażyna Krasnowska, prof. uczelni
dr hab. Witold Gładkowski, prof. uczelni
dr hab. Joanna Kolniak-Ostek, prof. uczelni
dr hab. Elżbieta Rytel, prof. uczelni
prof. dr hab. Joanna Wyka
dr inż. Xymena Połomska
dr inż. Anna Salejda
dr inż. Agata Wojciechowicz-Budzisz
przedstawiciele (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/studia/rady-programowe/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka--zarzadzanie-jakoscia-i-analiza-zywnosci
Jak pachną ludzie lub zwierzęta z zakażeniem wirusowym i czy można do ich diagnozowania wykorzystać psy? Jakie związki wzbogacające żywność wpływają korzystnie na mikrobiom jelitowy człowieka? Odpowiedzi na te pytania szukać będą dr Anna Matczuk i dr Sabina Lachowicz, których projekty zdobyły finansowanie w ramach programu Sonata 16 NCN.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wech-i-mikrobiom--czyli-sonata-16-i-dwa-granty-na-upwr-3572.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.