Wydziałowa Komisja ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia
Przewodniczący: dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. uczelni
Członkowie:
dr hab. inż. Agnieszka Tajner-Czopek,
dr hab. inż. Tomasz Zięba,
dr hab. inż. Małgorzata Kapelko-Żeberska,
prof. dr hab. inż. Anita Rywińska,
dr hab. inż. Wojciech Łaba,
dr hab. inż. Anna Zimoch-Korzycka,
prof. dr hab. inż. Anna Pęksa,
dr hab.inż. Anna Sokół-Łętowska,
dr inż. Ewa Raczkowska,
dr hab. inż. Agnieszka Nawirska-Olszańska,
dr inż. Robert Gajda,
dr (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/studia/system-zapewnienia-jakosci-ksztalcenia/wydzialowa-komisja-zjk
Naukowcy z UPWr zdobyli granty z programów Sonatina 3, Sonata 14 i Miniatura 3. Będą badać genetykę roślin strączkowych w kierunku stworzenia nowych odmian, oddziaływanie pola elektromagnetycznego na len, jak skuteczniej leczyć raka piersi i wykorzystać młóto browarne.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kolejne_granty_dla_upwr-56.html
Twórcy: Anna Rodziewicz, Wojciech Łaba, Justyna Sobolczyk
Data zgłoszenia: 13-06-2011
Nr zgłoszenia: P.395240
Data wydania decyzji: 14-10-2013
Nr patentu: 216731
Przedmiotem wynalazku jest sposób bioutylizacji pierza drobiowego, zwłaszcza kurzego, polegający na tym, że pierze o wilgotności 20-30% miesza się z dodatkami roślinnymi i pyłem węgla brunatnego o podobnej wilgotności jak pierze, w proporcji 0,8-1,2:1. Całość okresowo miesza się i napowietrza. Szczepionkę bakteryjną stosuje się w (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-bioutylizacji-pierza-drobiowego--zwlaszcza-kurzego
SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA od 01.07.2024 r.
A. Członkowie rady z tytułem profesora i stopniem doktora habilitowanego uprawnieni do głosowania we wszystkich sprawach, którzy spełniają warunki określone w § 21 i 129 Statutu UPWr:
1. Prof. dr hab. Agnieszka Kita – przewodnicząca
2 Dr hab. Anna Dąbrowska, profesor uczelni – z-ca przewodniczącej
3. Prof. dr hab. Mirosław (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/technologia-zywnosci-i-zywienia/sklad-rady-dyscypliny
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.