Przyznaje, że praca młodego naukowca w Polsce nie zawsze jest łatwa, szczególnie w konkurencyjnej dziedzinie, którą sama się zajmuje, czyli technice sanitarnej. Ale można! Dr Aleksandra Bawiec doktorat obroniła z wyróżnieniem, a na swoim koncie ma 34 publikacje, w tym wiele w renomowanych czasopismach zagranicznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-bawiec--zawsze-bylam-kujonem--nie-mam-czasu-sie-nudzic-3488.html
Dzięki umowom z podmiotami zewnętrznymi, studenci zdobywają praktyczne umiejętności z zakresu swoich studiów. Jednym z takich miejsc jest pałacowy park w zabytkowym kompleksie w CiechanowicachWielkich, którego właściciel podpisał umowę z Wydziałem Przyrodniczo-Technologicznym UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci_wp_t_ucza_sie_w_zabytkowym_parku-411.html
Profesor Ewa Burszta-Adamiak, kierownik Zakładu Infrastruktury i Techniki Sanitarnej Instytutu Inżynierii Środowiska, liderka Wiodącego Zespołu Badawczego WCE Woda – Klimat – Środowisko i Andrzej Białowiec, kierownik Katedry Biogospodarki Stosowanej i lider WZB Waloryzacji Odpadów i Biomasy (WBVG) znaleźli się w gronie 30 Kreatywnych Wrocławia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-wsrod-30-kreatywnych-wroclawia-3655.html
Nagrody za całokształt działalności naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej
prof. dr hab. Andrzej Filistowicz
prof. dr hab. Bogusław Fuchs
prof. dr hab. Jan Kuryszko
prof. dr hab. Janusz A. Madej
prof. dr hab. Józef Szlachta
Nagrody w dziedzinie badań naukowych
Indywidualne i zespołowe I, II i III stopnia
prof. dr hab. inż. Mirosław Anioł
prof. dr hab. Jacek Bania
dr inż. Agnieszka Bartmańska
prof. dr hab. inż. Jerzy Bieniek
dr hab. Jan Bocianowski
dr hab. inż. Dorota (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych-2017
Na początku były studia z odnawialnych źródeł energii, ale ciekawsze okazało się opracowywanie procesów pozyskiwania zdrowej żywności. Dla Klaudii Masztalerz, doktorantki w Instytucie Inżynierii Rolniczej najważniejsze jest, by nie dać się zamknąć z pomysłami w laboratorium. Chce przekuwać je w produkcję zdrowego i smacznego jedzenia. Chętnie czerpie z doświadczeń zagranicznych, ale swoją przyszłość widzi tylko w Polsce.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/klaudia-masztalerz--nie-widze-siebie-na-zawsze-zamknietej-w-laboratorium-3489.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.