Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zywnosc-i-zdrowie-foodhealth/zespol/dr-hab-inz-artur-gryszkin-prof-uczelni-5.html
O zamiłowaniu do dydaktyki i swojej pasji, potrzebie wzajemnego szacunku, zaangażowania i dobrego humoru, a także o robieniu frytek, chipsów i… spirytusu, opowiada prof. Artur Gryszkin z Zakładu Technologii Węglowodanów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-artur-gryszkin--niewiedza-nie-jest-bledem-jestesmy-na-uczelni-po-to--by-sie-uczyc-3823.html
W najnowszym odcinku podcastu eksperci z UPWr – dr Cecylia Uklańska-Pusz z Katedry Ogrodnictwa i prof. Artur Gryszkin z Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa opowiadają o tym, które grzyby są najbardziej trujące, jak rozpoznać grzyby jadalne i czy grzyby z The Last of Us istnieją naprawdę.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/grzyby-internetem-natury-4092.html
Twórcy: Agnieszka Kita, Anna Pęksa, Artur Gryszkin Data zgłoszenia: 16-06-2008 Nr zgłoszenia: P.385438 Data wydania decyzji: 22-06-2012 Nr patentu: 212826 Przedmiotem wynalazku są chrupki ziemniaczane, których mieszanka wyjściowa zawiera skrobię ziemniaczaną, grys ziemniaczany, kaszkę kukurydzianą, a dodatkiem są wytłoki z siemienia lnianego o prawie identycznym składzie do siemienia lnianego, jednakże o obniżonej zawartości tłuszczu. Chrupkie wyroby przekąskowe, otrzymywane w wyniku (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/chrupki-ziemniaczane
w sprawie powołania opiekunów domów studenckich na okres kadencji władz uczelni od 1 września 2008 r. do 31 sierpnia 2012 r.
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2008-rok/zarzadzenie-nr-972008-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-1-wrzesnia-2008-roku-97.html
W Polsce rośnie około 1400 rodzajów jadalnych grzybów, a do obrotu dopuszczonych jest 47. Jak je zbierać, suszyć i przyrządzać opowiada dr Cecylia Uklańska-Pusz z Katedry Ogrodnictwa i prof. Artur Gryszkin z Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-jak-zbierac-i-suszyc-grzyby-3860.html
w sprawie zmiany zarządzenia nr 197/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 12 grudnia 2022 roku w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem będzie zakup aparatury badawczej dla Centrum Biologii Stosowanej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w podziałem na 3 części: Część nr 1 - Chromatograf gazowy sprzężony ze spektrometrem mas typu (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-362023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-9-lutego-2023-roku-37.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej w celu przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w zakresie: rozbudowy już istniejącego aparatu – reometr oscylacyjny HAKE typ RS50 I etap modyfikacja elektroniki
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2011-rok/zarzadzenie-nr-272011-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-24-marca-2011-roku-27.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest dostawa specjalistycznego instrumentu do pomiaru i zapisu charakterystyki lepkościowej różnych substancji w funkcji czasu i temperatury ( Wiskografu) na potrzeby Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2017-rok/zarzadzenie-nr-512017-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-7-kwietnia-2017-roku--51.html
SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA od 01.07.2024 r. A. Członkowie rady z tytułem profesora i stopniem doktora habilitowanego uprawnieni do głosowania we wszystkich sprawach, którzy spełniają warunki określone w § 21 i 129 Statutu UPWr:  1.    Prof. dr hab. Agnieszka Kita – przewodnicząca                         2     Dr hab. Anna Dąbrowska, profesor uczelni – z-ca przewodniczącej 3.    Prof. dr hab. Mirosław (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/technologia-zywnosci-i-zywienia/sklad-rady-dyscypliny

Rezultaty: 1 - 10 z 18 podstron