Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-biotechnologi-i-nauk-o-zywnosci/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani-1.html
W najnowszym odcinku podcastu Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka i prof. Małgorzata Korzeniowska z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych odpowiadają m.in. na pytania dlaczego potrzebne jest nam białko zwierzęce, czy wegetarianizm to przyszłość, a weganizm to tylko moda i jak na środowisko oddziałuje hodowla zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mieso-jesc-czy-nie-jesc-oto-jest-pytanie-4079.html
Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu mówi o tym, co jeść i pić w upalne dni, czego unikać oraz czym się nawadniać. – W okresie upałów trzeba dużo pić i co ważne pić bardzo często, małymi porcjami, podczas całego dnia. Unikać powinniśmy natomiast produktów smażonych, fast food i potraw ostro przyprawionych, a jeśli sięgamy po lody, to po sorbety – mówi dietetyczka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-salatki-koktajle-i-zupy-to-dieta-na-upaly-4106.html

https://wbinoz.upwr.edu.pl/ogloszenia/sukces-studentow-kierunku-zywienie-czlowieka-i-dietetyka-71.html
Monika Maćków, dietetyk kliniczny z Katedry Żywienia Człowieka UPWr o tym, co dziecko powinno jeść na śniadanie, by wspomóc pracę mózgu i koncentrację, jak przygotować uczniom idealny lunch-box i dlaczego z diety należy wyeliminować słodzone napoje, a zwłaszcza energetyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--zadbajmy--by-dzieci-jadly-zdrowo-w-domu-i-w-szkole-4119.html
Podcasty nagrywane z badaczami z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w cyklu „Mamy zielone pojęcie” poruszają różne tematy: suszę, zdrowe żywienie, behawior zwierząt, znaczenie owadów (również w kuchni), ale też stawiają pytania o granice nauki. Kolejna edycja ruszy wraz z początkiem roku akademickiego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielone-pojecie--czyli-co-slychac-w-podcastach-upwr-4096.html
Tradycyjny pączek ma około 350 kilokalorii. Żeby nie mieć wyrzutów sumienia po jego zjedzeniu, powinniśmy pójść na 40-minutowy szybki spacer. – W tłusty czwartek możemy sobie jednak pozwolić na małe łakomstwo, zwłaszcza, kiedy zjadamy tę zdrowszą wersję pączka, upieczoną w domu – mówi Monika Maćków, dietetyk kliniczny z Katedry Żywienia Człowieka UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--tlusty-czwartek-w-wersji-light-to-mozliwe--ale-czy-konieczne-4000.html
Rok szkolny to nie tylko wyzwanie czysto edukacyjne, ale też dietetyczne. Dziecko musi mieć siłę i energię, by od wczesnych godzin porannych być skupionym i przyswajać dostarczane mu przez nauczycieli informacje.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-radza-jak-nakarmic-ucznia-4417.html
Wykorzystanie zwierząt w celach naukowych i edukacyjnych Wydział Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jest wpisany: - pod numerem 0041 do Rejestru Użytkowników zwierząt wykorzystywanych w procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych i edukacyjnych - pod numerami 021 i 057 do Rejestru Hodowców zwierząt wykorzystywanych w procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/nauka/wykorzystanie-zwierzat-w-celach-naukowych-i-edukacyjnych
Moda na diety często przemija szybciej niż moda na wybiegach. Dieta keto, paleo, Atkinsa, Dukana – kto z nas nie słyszał kiedyś którejś z tych nazw. Czy jednak, żeby schudnąć i być zdrowym, trzeba trzymać się rygorystycznych diet? Na to i wiele innych pytań odpowiadać będą dziś eksperci UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-czwartek-3539.html

Rezultaty: 1 - 10 z 37 podstron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 37