Wydziałowa Komisja ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia
Przewodniczący: dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. uczelni
Członkowie:
dr hab. inż. Agnieszka Tajner-Czopek,
dr hab. inż. Tomasz Zięba,
dr hab. inż. Małgorzata Kapelko-Żeberska,
prof. dr hab. inż. Anita Rywińska,
dr hab. inż. Wojciech Łaba,
dr hab. inż. Anna Zimoch-Korzycka,
prof. dr hab. inż. Anna Pęksa,
dr hab.inż. Anna Sokół-Łętowska,
dr inż. Ewa Raczkowska,
dr hab. inż. Agnieszka Nawirska-Olszańska,
dr inż. Robert Gajda,
dr (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/studia/system-zapewnienia-jakosci-ksztalcenia/wydzialowa-komisja-zjk
Przed nami kolejna fala upałów – dla organizmu człowieka taki stan to zazwyczaj temperatura powyżej 27 st. C. Powyżej tej temperatury proces termoregulacji, w tym potliwości jest przyśpieszony. Czy wystarczy wtedy pić zwykłą wodę, czy lepiej sięgać po reklamowane od jakiegoś czasu napoje izotoniczne?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-uwpwr-radza--co-pic-w-upaly-4411.html
Dwa projekty z konkursu Miniatura 6 będą realizować naukowcy z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności. Prof. Małgorzata Kapelko-Żeberska będzie pracować nad nowym sposobem otrzymywania skrobi opornej, a dr Robert Gajda nad opracowaniem pierwszego w Polsce kwestionariusza pozwalającego ocenić ryzyko żywieniowe seniorów mieszkających w społeczności lokalnej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miniatura-6-dla-upwr--skrobia-oporna-i-zywienie-seniorow-3900.html
Wykorzystanie zwierząt w celach naukowych i edukacyjnych
Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jestwpisany pod numerem 0058 do Rejestru Użytkowników zwierząt wykorzystywanychw procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy z dnia 15 stycznia 2015 roku (Dz.U. 2021poz. 1331, 2338) o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowychi edukacyjnych.
Zgodnie z Ustawą z dnia 15 stycznia 2015 roku o ochronie zwierząt wykorzystywanychdo celów naukowych i (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/nauka/wykorzystanie-zwierzat-w-celach-naukowych-i-edukacyjnych
SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA od 01.07.2024 r.
A. Członkowie rady z tytułem profesora i stopniem doktora habilitowanego uprawnieni do głosowania we wszystkich sprawach, którzy spełniają warunki określone w § 21 i 129 Statutu UPWr:
1. Prof. dr hab. Agnieszka Kita – przewodnicząca
2 Dr hab. Anna Dąbrowska, profesor uczelni – z-ca przewodniczącej
3. Prof. dr hab. Mirosław (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/technologia-zywnosci-i-zywienia/sklad-rady-dyscypliny
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.